23 Ekim 2011 Pazar

Güveçte türlü yemeği

Güveç yemekleri,güveçte türlü
Malzemeler:
  • 500 gr kuzu kapama,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet patlıcan,
  • 2 adet kabak,
  • 3 adet domates,
  • 1 adet soğan,
  • 3 adet çarliston veya köy biberi,
  • 5-6 adet arpacık soğanı,
  • 1 baş sarımsak,
  • Tereyağı,
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
  • Hazırlanışı:
  • Güveçte 2 yemek kaşığı tereyağını eritip etleri iyice kavurun. Bu arada patlıcanları alacalı soyup enine ikiye ayırıp sonrada boydan 3-4 parçaya bölüp dilimleyin. Kabakların kabuğunu soyup, dilimleyin. Patatesleri soyup 4’ bölün. Soğanları rendeleyip, kavrulan etlere ekleyerek biraz daha kavurun. Biberlerden 2 tanesini uzun dilimler halinde soğana ekleyin biraz karıştırdıktan sonra sebzeleri patatesten başlayarak güvece ekleyin. 2 domates rendesini sebzelerin üzerine gezdirin.Güvecin en üstüne kalan domatesi ve biberi küp küp doğrayıp süsleyin ve 1 çay bardağı su ekledikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını 4 parça halinde dağıtarak kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Kaynadıktan sonra altını iyice kısın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder