500 gr. köftelik kıyma,
4 adet orta boy patates,
1 adet büyük boy soğan,
1 adet yumurta,
½ su bardağı ince çekilmiş bayat ekmek,
Köfte baharatları (Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber)
4-5 adet çarliston biber,
3 adet domates,
1-2 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
1/2 demet maydanoz,
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyip, kıymayı, bayat ekmeği, köftelik baharatları, yumurtayı ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyerek iyice yoğuralım. Elimizi ıslatarak şekillendirelim ve kızgın kızartmalık yağda biraz kızartalım.
Soyduğumuz patatesleri yuvarlak dilimler halinde keserek kızartalım ve ısıya dayanıklı kabın tabanına dizelim, üzerine hafifçe kızarttığımız köfteleri dizelim.
Rendelenmiş domates ve salçayı yağla birlikte üzerine gezdirdikten sonra (gerekirse biraz su ilave edilebilir), tuzunu ekleyip, ikiye böldüğümüz biberlerle süsleyelim. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 200 °C ‘de ısıtılmış fırında 30 dak. kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder