Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek,
- 1 adet büyük boy soğan,
- 1 adet patates,
- 1 adet havuç,
- 1/2 çay bardağı pirinç,
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- Nane, kırmızıbiber,
* 1 Su bardağı et suyu eklenebilir.
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyip düdüklü tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. İçine rendelenmiş patates ve havuç ile iyice yıkanmış pirinç ve mercimeği ekleyerek üzerine tencerenin yarısından fazlasını geçecek kadar su koyun. (çok fazla su çektiğini unutmadan su miktarı bol kullanmanızı öneririm) Tuz, karabiber ve biraz kimyon ekleyerek buharı çıktıktan sonra 15-20 dakika pişirilir. Piştikten sonra, tel süzgeçten geçirilir ve servisten önce tereyağı, nane ve kırmızıbiber eritilerek çorbaya eklenir.
Kolay yolu: bütün malzemeleri 4'e bölün, tencereye yağı ve diğer malzemeler ile ekleyip, suyunu ayarlayın. Piştikten sonra el blendırından geçirin, Servisten önce yağ, nane ve kırmızıbiberle servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder