20 Ekim 2011 Perşembe

PANCAR turşusu

PANCAR TURŞUSU

Malzemeler:
  • 1 kg pancar,
  • 1 su bardağı sirke,
  • 2 baş sarımsak,
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
  • Haşlama suyunun tamamı,
  • Tuz,
Hazırlanışı:
Pancarları güzelce yıkayıp soyun. (Eldiven kullanmanızı öneririm) Soyduğunuz pancarları yuvarlar dilimler halinde doğrayın eğer çok büyük olurlarsa halkaları ikiye bölebilirsiniz. Tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra cam bir kavanoza sirke, limon ve sarımsak ekleyip aldığı kadar soğutulmuş kaynatma suyundan ekleyerek ağzını kapatın. Direkt güneş olmayan bir yerde muhafaza edin…
turşu yapılışı,turşu,turşu nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder