18 Ekim 2011 Salı

Kandil Simidi

                                            KANDİL SİMİDİ
Malzemeler:
1 yumurta
3 su bardağı elenmiş un
100 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için susam

Yapılışı:

Elenmiş un, yumurta , margarin, sıvı yağ, yoğurt, sirke, mahlep, tuz , şeker ve kabartma tozu karıştırılarak klasik kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve bu hamurdan ceviz büyüklüğünde praçalar kopartılarak tezgah üstünde veya iki avuç arasında yuvarlanmak suretiyle parmak kalınlığında çubuklar yapılır. Daha sonra da bu çubukların iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir. Derince bir tabağa susam dökülür ve hazırlanan simitler bu tabağa batırılarak her taraflarının susama bulanması sağlanır. Yağlanmış tepsiye dizilerek önceden ısıtılımış 175 derece sıcaklıktaki fırında çok fazlaca kızarmasına izin vermeden pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder