Havuçlu kek benim yemekten çok hoşlandığım, herkesin bildiği leziz bir kek. Tariftekinden farklı olarak tarçın miktarını arttırıp, özel bir gün için pişirmiyorsam kremasız olarak yapıyorum. Krema olarak isterseniz hazır vanilyalı pudinglerden veya beyaz çikolata sosu da deneyebilirsiniz.
Kekin içine koyduğunuz havuçları rendenin iri tarafını kullanarak hazırlamınızı öneririm, çünkü ben biraz aceleden birazda üşenerek mutfak robotuna atığım bir seferde kek aynı lezzette olmamıştı :)
Malzemeler:
- 4 yumurta,
- 3 su bardağı un,
- 2 su bardağı tozşeker,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 su bardağı havuç rendesi,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ya da fındık,
- 1 paket vanilya.
**(1 bardak yoğurt ve aldığı kadar un ile de yapılabilir.)
Kreması:
- 1 yumurta,
- 50 gr. margarin,
- 2 su bardağı süt,
- 3 çorba kaşığı un,
- ½ su bardağı şeker,
- 2 paket vanilya,
Hazırlanışı:
- Yumurtaları şekerle birlikte kar gibi olana kadar çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip düşük ayarla karıştırın.
- Havuç rendesini, cevizi ekleyip karıştırın.
- Kalıbı unlayıp karışımı kalıba boşaltarak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Kurdan veya bıçak yardımıyla piştiğini test edebilirsiniz.
- İsterseniz kek soğuduktan sonra üzerine krema sürebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Krema: Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı alıp karıştırın. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirin. Altını kapatıp margarinini ve vanilyayı ekleyip, mikserle iyice çırpın. Krema biraz ılıdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder