23 Ekim 2011 Pazar

İSLİM KEBABI

PATLICAN İSLİM KEBABI,
Malzemeler:
  • 1-1,5 kg ince uzun patlıcan,
  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış,
  • 3-4 adet küçük domates,
Köftesi için:
  • 1/2 kg kıyma,
  • 1 yumurta,
  • 1 kuru soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • ½ su bardağı kuru ekmek içi,
  • Tuz,karabiber,
Sosu için:
  • 2-3 domates,
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı su,
  • tuz,

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup, yarım santim kalınlığında dilimleyin. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. 2 patlıcan dilimini “+” şeklinde karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın ve kürdanla sabitleyin. Kebabı fırın tepsisine yerleştirin (Dilerseniz kürdanın üzerine küçük bir biber ve domates parçası da ekleyebilirsiniz). Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Sıvıyağ ile biraz pişirip, suyu ilave edin ve kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra patlıcanların üzerine ekleyin, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 200°C de pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder