Malzemeler:
- 2 adet haşlanmış tavuk göğsü,
- 5 adet haşlanmış patates,
- 1 kase süzme yoğurt,
- ½ kase yoğurt,
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 su bardağı zeytinyağı,
- 1 baş sarımsak,
Süslemek için
- 1 demet taze dereotu,
- 1 küçük paket sade patates cipsi,
Hazırlanışı: Derin bir kasede yoğurtlar sarımsak ve tuz ile iyice karıştırılır. Baharatlar, çekilmiş ceviz, ve zeytinyağı eklenir. Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Tavuk göğsü didilerek küçültülür ve patateslerle birlikte yoğurda eklenir. Üzeri dereotu ve cipslerle süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder