18 Ekim 2011 Salı

PEYNİRLİ KREP

            TAŞ EKMEK              
 MALZEMELER:
-1 tatlı kaşığı yaş maya
-2 çorba kaşığı su
-1 tatlı kaşığı tozşeker
-1 su bardağı süt
-Aldığı kadar un


İç Malzemesi:
-300 gr çökelek
-2 adet domates
-3 adet taze soğan
-2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
-2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
-2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
-Tuz, kırmızbiber
YAPILIŞI:
Öncelikle maya, ılık suyun ve şekerin içinde eritilir. Süt ilavesinden sonra boza kıvamına gelinceye kadar un ilave edilir. Normal krep hamurundan daha katıca bir hamur elde edilir. (Arzuya göre hamurun bir kısmına çörekotu bir kısmına da susam ilave edilebilinir.) Yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletilir. Sonra hamurdan kepçeyle alıp her seferinde yağlanan teflon tavaya dökülür. Tava biraz sallanarak hamurun düzgünce yayılması sağlanır. İki tarafı da pişirildikten sonra iç malzemesi konularak dürüm yapılır ve maydonoz yapraklarıyla bağlanarak servis yapılır.                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder