2 Ağustos 2011 Salı

susamlı poğaça

zemeler:
1 su bardagi sivi yag
5 yemek kasigi caysekeri
3cay kasigi tuz
14g kuru maya
1su bardagi ilik sut
1su bardagi su
Aldigi kadar un
Uzerine yumurta sarisi ve corekotu/susam karisimi
ici icin:
Boreklik peynir
Maydonoz
pulbiber
Yapilisi:
Yumurta ve corekotu/susam haric ,tum malzemeler bir kapta kulakmemesi kivamina gelene dek yogrulur.Yumurta buyuklugunde bezelere ayrilir.Her bir bezenin icine istenildigi miktarda(aldigi kadar)peynir karisimi eklenir,ve elde yuvarlanir.Hazirlanan ici peynirli bezeler ilik yerde 1 saat mayasi cikana kadar bekletilir.Sonra 180c onceden isinmis firinda,uzerine yumurta sarisi surulmus ve corekotu/susam karisimi serpilmis sekilde ,uzeri kizarana kadar pisirilir.Uzerine elle su serpistirilir ve sonra bezle sarilir..
Börek,açma,hamur işleri,mayalı,peynirli,poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder