1 Ağustos 2011 Pazartesi

ÇAYLI KEK

malzemeler:
  • 125 gr. sana yağ
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı demli ılık çay
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao (10 gr.)
  • 2 su bardağı un (230 gr.)
  • 1 paket vanilya
hazırlanışı:
1. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.Kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe unlayın.
2. Yağı eritin, ılımaya bırakın.
3. Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.
4. Şekerle yumurtayı mikserin orta hızında 3 dk çırpın.Yağı ve demli çayıda ekleyip 1dk. daha çırpın.
5. Hazırladığınız unlu karışımıda (3. adımdaki) ilave ederek 1dk. daha çırpın.Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
6. Kek fırından çıktıktan sonra kalıp biraz soğuduktan sonra keki çıkarabilirsiniz.

not:Keki pişirirken ilk 20 dk. fırının kapağını kesinlikle açmayınız.Açtığınız taktir kekiniz kabarmayacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder