2 Ağustos 2011 Salı

TAVUKLU PATATES

PATATESLI TAVUK GOGSU


3 buyuk patates

350 g tavukgogsu

1 buyuk sogan

karabiber ve tuz

1 corba kasigi domates ve biber salcasi

1 Su bardagi bezelye

5 corba kasigi cicek veya misir ozu yagi

su


Yapilisi:


Tavuk gogsu sotelenir.Kup kesilmis soganlar eklenir,cicek yaginda kavurmaya devam edilir.Salcalar ve baharatlar eklenerek sotelemeye devam edilir(salcalarin kokusunu kaybetmesi icin).Orta buyuklukte soyulmus kesilmis patatesler ve diepvriez(buzluk)bezelyeleri eklenir ve suyu eklenerek karistirilir(su malzemelerin uzerini kapatmali,fazlaca su koymayin).5 dakika hizli ateste pisirilir ve sonra tuzuna bakilir ve kisik ateste patatesler pisene dek pisirilir.Patatesler pisince service hazir afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder