17 Ağustos 2011 Çarşamba

Osmanlı Yemekleri

Osmanlı döneminin saray yemekleri,osmanlıdan günümüze gelen yemekler
SARAY PİLAVI
MALZEMELER
2su bardağı pirinç
250 gr kuzu kuşbaşı
100 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Eti tereyağında kavurun ve kavrulduktan sonra üzerine kuş üzümü,dolmalık fıstık,pirinç ve baharatları ilave edin.3 dak kadar kavurmaya devam edin ve 3,5 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya başlayınca altını kısın,15 dak pişirip altını kapatın.yarım saat dinlenmeye bırakın.isterseniz ince doğranmış dereotu serperekservis yapın.
afiyet olsun.


VİŞNELİ YOĞURT TATLISI
MALZEMELER
1/2 kg süzme yoğurt
1/2 kg un
1/2 kg pudra şekeri
2kg şeker
1lt vişne suyu
5 yumurta
1 yemek kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 adet limon
50 gr margarin
5 bardak su
YAPILIŞI
Şerbeti için 2 kg şekere 1lt vişne suyu ve 5 bardak su ilave edip kaynatın.genişçe bir kaba yağ hariç bütün malzemeleri koyarak güzelce karıştırın.
Hazırlıyacağınız tepsinin her tarafını yağladıktan sonra karışımı üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dak pişirin.hazır olunca şerbetini ilave edip soğumaya bırakın.
soğuduktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutun,sonra üzerini nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

SOĞUK ÇORBA
MALZEMELER
250 gr aşurelik buğday
2kg yoğurt
100 gr ceviziçi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı nane
YAPILIŞI
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın ertesi günü iyice kaynatıp soğutun.yoğurdu çırpıp üzerine suda ıslattığınız ceviz içini ince ince doğrayın.Buğdayları ilave edip karıştırın.kaselere aldığınız çorbanın üzerine zeytinyağında hafif yakılmış kuru nane ilave dip soğuk servis yapın.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder