23 Ekim 2011 Pazar

3 renkli börek

farklı ve değişik börek tarifi arayanlar için,3 renkli börek tarifi,hazır yufkadan yapılan bu börek tarifini misafirlerinize rahatlıkla ikram edebileceksiniz,

3 RENKLİ BÖREK
3 Renkli Börekle işe başlayım dedim… Yapılışı çok kolay, evdeki malzemelerle yapılıyor. Aslında ıspanağın biraz mevsimi geçmeye başladı ama derin dondurucuya attıklarınızla da yapabilirsiniz. Sağlıklı ve güzel görünen 3 Renkli Böreği ani misafir baskınlarında da kullanabilirisiniz. Pişirip yarısını derin dondurucuya atıp, gerektiğinde tekrar kullanabilirsiniz, yanı kullanışlı bir tarif, umarım dener ve beğenirsiniz...
Malzemeler:
  • 4 adet yufka,
  • 250 gr kıyma,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 2 adet büyük boy havuç,
  • 300 gr yıkanmış doğranmış ıspanak,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
Yufkalara sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ,
Üzerine; 1 yumurta sarısı ve çörek otu,
YAPILIŞI
İlk olarak orta boy bir tavada sıvı yağı ile ince ince doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar kavurup üzerine kıymayı ve isteğe göre tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip, pişirin.(Piştikten sonra biraz ılımaya bırakın, çok sıcak olursa yufkaların yırtılmasına neden olabilir.)
Havuçları rendeleyin, yıkayıp kuruttuğumuz ıspanakları doğrayın. Bütün iç malzemeler hazırlanınca; 1 yufkayı açın, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip iyice yağlayın, 2. yufka üzerine kapatın ve ıspanakların tamamını yayın, bir kaşık sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuzu, üzerine serpilin, 3. yufka üzerine kapatın ve üzerine havuçları yayın, bir kaşık sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuzu üzerine serpin, 4. yufka üzerine kapatın ve onunda üzerine kavrulmuş kıymayı yayın.
Üst üste serili yufkaların karşılıklı iki kenarı 4 parmak genişliğinde içe katlayıp (Yanlardan malzeme dökülmemesi için) rulo şeklinde çok sıkmadan sarın. Açık kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ile süsleyerek 180 °C’ de ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar (30-40 dak.) pişirilir. Hafif soğuduktan sonra dilimlenerek servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder