23 Ekim 2011 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz

kerevizi hiç sevmezdim. Eşimin annemin yaptığı zeytinyağlı kerevize bayılması sonucu bende evde yapmaya başladım. Gerçekten önyargısız tattığımda yıllarca neden yemediğime bir türlü akıl erdiremedim. Gerçekten çok leziz ve sağlıklı tam bir sebze yemeği, eğer sizin de benim gibi “kereviz sevmeyenlerden” iseniz ne kaçırdığınızın farkında değilsiniz…. En kısa zamanda denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)
Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kereviz,
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 1 adet orta boy havuç,
  • ½ su bardağı bezelye,
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Maydanoz,
  • Tuz,
Hazırlanışı: Soğanları salata yapar gibi ikiye böldükten sonra, çok ince olmayan şeritler halinde doğrayıp, kısık ateşte zeytinyağı eklenmiş geniş ve kapaklı bir tavada üzerine tuz ekleyerek sotelerken, bir yandan da havuçları küçük küpler halinde doğrayıp soğanlar pembeleşene kadar birlikte kavrulur, bu sırada kararmaması için en sona bıraktığımız kerevizlerimizin kabuklarını soyarak ince yuvarlar dilimler keserek karışıma ekleyip hepsini karıştırdıktan sonra 1 su bardağı ılık su ekleyerek kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yemek kaynamaya başlayınca bezelyeleri ekleyin. Havuçlar yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz yaprakları ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Not: Eğer haşlanmamış bezelye kullanıyorsanız suyla birlikte kaynamayı beklemeden yemeğe ekleyebilirsiniz. İsterseniz pişerken biraz kırmızıbiber ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder