23 Ekim 2011 Pazar

Şeftali Kurabiye

şirin ve iştah açıcı görüntüleriyle hem pişirmek hem de yemek için mükemmel…Çok zor gibi gördüğü için ilk yapışımda biraz tedirgin oldum, güzel olmasaydı çok üzülürdüm ama sonuç mükemmel... Korktuğum kadar zor değilmiş hatta bir o kadar da basitmiş; misafir menümün vazgeçilmezlerinden biri oldu. Sizlerinde denemenizi tavsiye ederim özellikle de şeftalinin olmadığı kış aylarında masada çok hoş görünüyor :)

Malzemeler:

  • 250 gr margarin (Oda sıcaklığında),
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • Aldığı kadar un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Kurabiyeleri birleştirmek için sarelle,
  • Kırmızı gıda boyası
  • 1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, k.tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir kurabiye hamur elde edilir. Şeftali elde etmek için 2 kurabiye kullanacağımız için çift sayıda kurabiye yapmanızı öneririm. Kurabiyelerimizin boyutları fazla büyük olmayıp, tek kişinin yiyebileceği bir porsiyon elde etmek açısından, ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapmanızı öneririm.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiye hamurları, üzerleri pembeleşmeden, kabarana kadar pişirilir. (Piştiğinde biraz sert, toplam 17-20 çift kurabiye oluyor.) Kurabiyeler soğuduğunda bir tanesinin altına sarelle sürülüp diğerinin altına yapıştırılır. (Yani kurabiyelerin altları birbirine sarelle ile yapışmış oluyor.) Aktarlardan rahatlıkla bulabileceğiniz kırmızı gıda boyasından çay kaşığının ucunla azıcık alarak ılık suya karıştırıp, birbirine yapıştırdığımız kurabiyelerimizi ister suya hafifçe deydirerek, isterseniz de benim yaptığım gibi yumurta fırçası kullanarak boyayabilirsiniz. (Ben sarı renk gıda boyası da almıştım azıcıkta o renkten kullanarak daha tonlu ve doğal görünümlü şeftaliler yaptım.)
Boyanan kurabiyeler, toz şeker dolu bir kasede yuvarlanarak her tarafının şekerle kaplanması sağlanır. (Şekeriniz küçük kristalli olursa daha hoş görünüyor.) Bahçeden veya evdeki çiçeklerinizden koparacağınız küçük yapraklarla şeftalilerinizin daha gerçekçi görünmesini sağlayabilirsiniz. Kurabiyeler hazır… Servis tabağına güzelce dizdiğiniz şeftalileri masanın ortasında en göz alıcı yerde servis ederek, misafirlerinizi büyüleyin :)
Not: Boyama işlemleri sırasında eldiven kullanmasını öneririm. Ve merak etmeyin boylar biraz deterjan yardım ile her yerden kolayca temizleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder