30 Ekim 2011 Pazar

puf Marşmelov

Bu gün sizlere hani şu eti pufların içindeki yumuşak beyaz malzeme olan marşmelov(umarım böyle yazılıyordur) dan oluşan hafif ve harika bir tatlı tarifi vereceğim.
Daha sonra yaptığımda fotoğrafını koyacağım. Bazen sizlerle paylaşmayı unutuyorum ve fotoğraf çekmiyorum. Henüz alışkanlık haline getiremedim.
Malzemeler:
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
3 yumurta akı
1 çay bardağıtoz şeker
1 paket muzlu jöle
1 çay bardağı sıcak su
1 paket kakaolu bisküi
Hazırlanışı:
krem şantiler ve 1 su bardağı süt bir kapta çırpılır. Başka bir kapta ise 3 yumurta akı ve toz şeker beyaz kar haline gelene dek çırpılır. Üçüncü bir kapta ise muzlu jöle ve sıcaksu karıştırılıp eritilir.
Son olarak kakaolu bisküi robottan geçirilierek yarısı borcama dökülüp yayılır. Üç ayrı kaptaki malzemeler biraraya getirilip iyice karıştırılır. Bisküilerin üzerine dökülür. En son kalan parçalanmış bisküiler karışımın üzerine yayılır. Buzdolabında bir gece bekletilir ve kesilerek soğuk servis yapılır.
Hepinize afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder