23 Ekim 2011 Pazar

Sirkeli Simit

sirkeli simit, uzun süre tazeliğini koruyabilme özelliğine sahip. Sirke ve mahlep tarife pastane simitlerine yakın bir lezzet katıyor.bu dayanıklı tarifi deneyebilirsiniz. Şayet beğenirseniz, belki sizde Bayram Mönü’nüze ekleyebilirisiniz :)
SİRKELİ SİMİT TARİFİ
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 2 yemek kaşığı şeker,
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında),
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1-2 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar un,
Üzerine: 1 yumurta sarısı, çörekotu veya susam veya haşhaş
Hazırlanışı:
1 bardak un, şeker, karbonat, mahlep ve tuzu karıştırıp karışımın ortasına bir havuz açarak yumurtayı kırıp, diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılarak simit şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve haşhaş dökülerek, 180 °C’de ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder