23 Ekim 2011 Pazar

Tarçınlı Kurabiye

Ağzınızda dağılan tadı ve tarçın kokusu ile harika kurabiye tarifini beğeneceksiniz,
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un,
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 1 adet oda sıcaklığında margarin,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı iyice çekilmiş ceviz veya fındık içi,
 Üzerine: Pudra şekeri ve tarçın
Hazırlanışı:
  • Un, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ve fındık ceviz içlerini iyice birbirine harmanladıktan sonra margarini de ekleyerek yoğurun. (Korkmayın başlangıçta ser olsa da kolayca kıvama gelen bir hamur olacak.)
  • Ceviz büyüklüğünde küçük toplar yaparak, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,
  • 180-200 °C de ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca sıcakken üzerlerine eşit miktarda pudra şekeri ve tarçını karıştırarak serpin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder