23 Ekim 2011 Pazar

Kolay Poaça

kolay ve leziz poğaçayı umarım beğenirsiniz... İçine isterseniz birazda mahlep katarak daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz..

Malzemeler:

  • 3/4 margarin(eritilmiş),
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • Kabartma tozu,
  • ½ çay bardağı sirke,
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un,
İç Malzemesi: Beyaz peynir ve maydanoz (istenirse tuz ve karabiberde eklenebilir.)
Hazırlanışı:
  • İç malzemeleri hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde çay tabağı şeylinde açıp içine 1 tatlı kaşığı kadar harcı koyarak, kapattığınız yerleri alta gelecek şekilde küçük toplar yaparak, önce yumurta sarısına sonra susam veya çörek otuna batırarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. (Bİliyorsunuz soğuk bir fırında poğaçalarınız şekillerini kaybeder.)
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder